Πληθωρισμός Ιουλίου: Ανακοινώνεται τη Δευτέρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Ανακοινώνεται τη Δευτέρα 8 Αυγούστου ο πληθωρισμός για τον Ιούλιο από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Αναμένεται να κυμανθεί στο 12%

Κόσμος στην πλατεία Συντάγματος ©Eurokinissi

Ανακοινώνεται τη Δευτέρα 8 Αυγούστου ο πληθωρισμός για τον Ιούλιο από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Ο πληθωρισμός αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα του 12%, όπως είχε γράψει προ ημερών το powergame.gr.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο είχε διαμορφωθεί στο 12,1%.

Εν μέσω συνεχιζόμενων ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος – για τον οποίο θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα τις επόμενες εβδομάδες – θα χρησιμοποιηθεί για την στήριξη ιδίως των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων. Στην τελική ευθεία μπαίνει και η σύνταξη του νέου σχεδίου για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στην  ακρίβεια, που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο πληθωρισμός στη χώρα τον Ιούλιο σύμφωνα με την Eurostat, ανήλθε στο 11,5%.