Σουβλάκι: Ο βασιλιάς του street food έφτασε τα 7 ευρώ στα νησιά

Σουβλάκι από «χρυσάφι». Στα ύψη η τιμή του αγαπημένου γρήγορου φαγητού όλων των Ελλήνων, που αποτελούσε μία οικονομική λύση για τους πολίτες

Σουβλάκι©intime

Το σουβλάκι είναι θεσμός στην Ελλάδα, συνοδεύει αγαπημένες στιγμές,  είναι η πρώτη επιλογή της παρέας και η απόλυτη γευστική εμπειρία. Ωστόσο, ο βασιλιάς του street food στη χώρα μας, έφτασε πλέον να κοστίζει  όσο ένας διπλός ελληνικός καφές, και  για πολλούς αποτελεί προϊόν πολυτελείας, Στην Αθήνα, το τυλιχτό  κυμαίνεται από 3,5 ευρώ (το απλό, χωρίς πατάτες κτλ) σε μαγαζί επί της οδού Φιλελλήνων, μέχρι και 6 ευρώ σε άλλα σουβλατζίδικα. Μάλιστα, στα νησιά φτάνει και τα 7 ευρώ, σύμφωνα με όσα είπε επιχειρηματίας που μίλησε στον ΣΚΑΪ.


Σε ρεπορτάζ του το Mega την Τετάρτη είχε αναφερθεί στο κόστος ενός τυλιχτού σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Μία πίτα με γύρο ή καλαμάκι μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα τέσσερα ευρώ, ανάλογα με την περιοχή και την επιχείρηση. Για μια τετραμελή οικογένεια, το παραδοσιακό γεύμα με σουβλάκια κοστίζει πλέον όσο ένα πλήρες γεύμα σε εστιατόριο.

Πόσο κοστίζει το σουβλάκι ανά περιοχή της Αττικής

Δάφνη: 3,80€
Νέος Κόσμος: 3,90€ – 4€
Ηλιούπολη: 4,20€ – 4,40€
Γκύζη: 3,70€ – 3,90€
Κολωνάκι: 3,90€ – 4,40€
Κηφισιά: 4,10€ – 4,30€
Βουλιαγμένη: 4€ -4,20€
Πειραιάς: 3,70€ -3,90€.

«Έχουν ακριβύνει όλες οι πρώτες ύλες, οι ντομάτες, οι πίτες, το κρέας ανέβηκε 1€ το κιλό, για αυτό κι εμείς το ανεβάσαμε ένα 20λεπτο. Από 3,70 το κάναμε 3,90 αλλά προσπαθούμε να μην ξεπεράσουμε τα 4€», είχε πει πριν από λίγους μήνες ο Σπυρίδων Μπαϊρακτάρης, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου. Οι ψητοπώλες καταγγέλλουν πως δεν μπορούν πλέον να απορροφούν τις αυξήσεις στις τιμές του κρέατος, των λαχανικών αλλά και των σιτηρών. «Λένε ότι θα ανέβουν πάρα πολύ οι τιμές στις πρώτες ύλες. Αν ανέβουν θα αναγκαστούμε κι εμείς να ανεβάσουμε τιμές, δεν μπορούμε να απορροφήσουμε άλλο», είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης.