Από 3,50 έως 5 ευρώ κυμαίνεται η τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι , ενώ ο βασιλιάς του street food έφτασε τα 7 ευρώ στα νησιά. Eιδικότερα, την αύξηση στην τιμή του κρέατος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, επικαλούνται τα ψητοπωλεία για την άνοδο της τιμής στο παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα. Τα κομμάτια από γύρο χοιρινό, κάνουν το παραδοσιακό, κάποτε ταπεινό σουβλάκι, βαρύ για την τσέπη των καταναλωτών.
Το παραδοσιακό σουβλάκι παραμένει, πάντως, πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών από το εξωτερικό και οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας προσπαθούν να συγκρατήσουν τις αυξήσεις στην τιμή.
Οι περισσότεροι, πάντως, επικαλούνται τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.
Μία πίτα με σουβλάκι πλέον αγγίζει τα τέσσερα ευρώ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα ξεπερνάει. Ενδεικτικά: Σουβλάκι στο Κουκάκι, 4 ευρώ, στο Παγκράτι, 4 ευρώ και 10 λεπτά στην Καλλιθέα, 4 ευρώ και 50 λεπτά. Ενώ στην Κρήτη και στη Μύκονο η τιμή ξεπερνά ακόμα και τα 6 ευρώ.
«Βαρύ» το κόστος του επιχειρηματία για το σουβλάκι
Πρώτες ύλες (πίτα, κρέας, πατάτες, ντομάτα, αλοιφές)
Κάρβουνα
Λαδόκολλα φούρνου
Αλουμινοσακούλα
Σακούλα νάιλον μεταφοράς
Χαρτοπετσέτες
Προμήθειες (ντελίβερι, κάρτες)
Λειτουργικά έξοδα (Ρεύμα, Ενοίκια, Μισθοί εργαζομένων, κόστος τραπεζοκαθισμάτων)
Πόσο κοστίζει το σουβλάκι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας