Γ.Δ.
1443.13 -0,24%
ACAG
-1,01%
5.88
CENER
-1,44%
9.56
CNLCAP
-0,71%
6.95
DIMAND
+1,05%
9.65
NOVAL
0,00%
2.68
OPTIMA
-0,15%
13.2
TITC
-0,16%
31.85
ΑΑΑΚ
0,00%
4.78
ΑΒΑΞ
-1,44%
1.368
ΑΒΕ
0,00%
0.443
ΑΔΜΗΕ
-1,12%
2.205
ΑΚΡΙΤ
0,00%
0.81
ΑΛΜΥ
0,00%
2.9
ΑΛΦΑ
-0,70%
1.559
ΑΝΔΡΟ
+0,31%
6.54
ΑΡΑΙΓ
-0,69%
11.44
ΑΣΚΟ
+1,43%
2.83
ΑΣΤΑΚ
-1,71%
6.88
ΑΤΕΚ
-6,81%
0.356
ΑΤΡΑΣΤ
+0,23%
8.68
ΑΤΤ
-4,66%
9.82
ΑΤΤΙΚΑ
0,00%
2.43
ΒΑΡΝΗ
0,00%
0.24
ΒΙΟ
-1,04%
5.71
ΒΙΟΚΑ
-1,48%
2
ΒΙΟΣΚ
0,00%
1.71
ΒΙΟΤ
0,00%
0.232
ΒΙΣ
0,00%
0.142
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.34
ΓΕΒΚΑ
+1,61%
1.575
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-0,23%
17.42
ΔΑΑ
-0,05%
7.86
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.28
ΔΕΗ
+0,52%
11.69
ΔΟΜΙΚ
+0,77%
3.285
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
+0,95%
0.318
ΕΒΡΟΦ
+0,62%
1.63
ΕΕΕ
+0,60%
33.7
ΕΚΤΕΡ
+0,81%
1.982
ΕΛΒΕ
0,00%
5.75
ΕΛΙΝ
0,00%
2.09
ΕΛΛ
+0,73%
13.75
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-0,74%
2.01
ΕΛΠΕ
-0,42%
7.17
ΕΛΣΤΡ
-2,28%
2.14
ΕΛΤΟΝ
-1,76%
1.67
ΕΛΧΑ
-1,08%
1.84
ΕΝΤΕΡ
0,00%
8
ΕΠΙΛΚ
-0,83%
0.119
ΕΠΣΙΛ
0,00%
12
ΕΣΥΜΒ
-1,54%
1.28
ΕΤΕ
-1,30%
7.59
ΕΥΑΠΣ
0,00%
3.29
ΕΥΔΑΠ
+0,18%
5.65
ΕΥΡΩΒ
-1,31%
2.03
ΕΧΑΕ
-1,38%
4.66
ΙΑΤΡ
+1,59%
1.595
ΙΚΤΙΝ
-1,43%
0.3785
ΙΛΥΔΑ
0,00%
1.63
ΙΝΚΑΤ
-0,10%
4.995
ΙΝΛΙΦ
-0,61%
4.9
ΙΝΛΟΤ
0,00%
1.18
ΙΝΤΕΚ
-1,03%
5.76
ΙΝΤΕΡΚΟ
0,00%
2.36
ΙΝΤΕΤ
+0,81%
1.25
ΙΝΤΚΑ
-1,27%
3.115
ΚΑΡΕΛ
-1,76%
334
ΚΕΚΡ
-0,70%
1.425
ΚΕΠΕΝ
0,00%
1.6
ΚΛΜ
0,00%
1.545
ΚΟΡΔΕ
+1,30%
0.467
ΚΟΥΑΛ
-2,22%
1.144
ΚΟΥΕΣ
+1,14%
5.34
ΚΡΕΚΑ
0,00%
0.28
ΚΡΙ
+0,41%
12.35
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.83
ΚΥΡΙΟ
-1,30%
1.135
ΛΑΒΙ
+0,24%
0.832
ΛΑΜΔΑ
-0,28%
7.15
ΛΑΜΨΑ
-0,53%
37.2
ΛΑΝΑΚ
0,00%
0.89
ΛΕΒΚ
+8,33%
0.286
ΛΕΒΠ
+3,91%
0.266
ΛΙΒΑΝ
0,00%
0.125
ΛΟΓΟΣ
-1,39%
1.42
ΛΟΥΛΗ
-0,39%
2.55
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.722
ΜΕΒΑ
0,00%
3.92
ΜΕΝΤΙ
-0,40%
2.51
ΜΕΡΚΟ
-7,41%
40
ΜΙΓ
0,00%
3.51
ΜΙΝ
+6,19%
0.6
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
+0,45%
22.28
ΜΟΝΤΑ
-4,00%
3.84
ΜΟΤΟ
+1,68%
2.72
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.62
ΜΠΕΛΑ
+2,14%
24.82
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.57
ΜΠΡΙΚ
+1,02%
1.98
ΜΠΤΚ
+4,62%
0.68
ΜΥΤΙΛ
-0,58%
34.12
ΝΑΚΑΣ
-4,86%
2.74
ΝΑΥΠ
+1,10%
0.92
ΞΥΛΚ
-1,94%
0.304
ΞΥΛΠ
0,00%
0.39
ΟΛΘ
-0,48%
20.7
ΟΛΠ
-1,28%
27
ΟΛΥΜΠ
0,00%
2.47
ΟΠΑΠ
-0,13%
15.98
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,12%
0.845
ΟΤΕ
-1,06%
14.99
ΟΤΟΕΛ
-1,75%
11.22
ΠΑΙΡ
0,00%
1.02
ΠΑΠ
-0,85%
2.33
ΠΕΙΡ
-0,28%
3.981
ΠΕΡΦ
+2,73%
6.78
ΠΕΤΡΟ
+0,25%
8.14
ΠΛΑΘ
-0,64%
3.88
ΠΛΑΚΡ
0,00%
14.4
ΠΡΔ
0,00%
0.216
ΠΡΕΜΙΑ
+1,01%
1.2
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
7.15
ΠΡΟΦ
+0,19%
5.27
ΡΕΒΟΙΛ
+1,88%
1.895
ΣΑΡ
+2,02%
11.1
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.028
ΣΕΝΤΡ
-0,56%
0.358
ΣΙΔΜΑ
+0,60%
1.685
ΣΠΕΙΣ
+0,30%
6.6
ΣΠΙ
+1,22%
0.664
ΣΠΥΡ
0,00%
0.132
ΤΕΝΕΡΓ
-0,10%
19.25
ΤΖΚΑ
+4,59%
1.48
ΤΡΑΣΤΟΡ
0,00%
1.11
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
0,00%
1.63
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
+3,95%
7.9
ΦΡΙΓΟ
+5,83%
0.218
ΦΡΛΚ
-1,27%
3.89
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.64

Τσαρλς Μπιλιλής: O ομογενής που έβαλε το ελληνικό φαγητό στις πτήσεις της Delta

Ελληνική γεύση θα έχουν τα μενού της Delta One και της πρώτης θέσης της Delta Airlines, καθώς από τις 15 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η συνεργασία της αμερικανικής αεροπορικής με την αλυσίδα ελληνικού φαγητού Souvla του ομογενή Τσαρλς Μπιλιλή. Συγκεκριμένα, θα προσφέρονται δύο από τα πιο διάσημα πιάτα της αλυσίδας που ήδη διαθέτει πέντε καταστήματα στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για την ελληνική κοτοσαλάτα και το frozen greek yogurt με σιρόπι βύσσινο. Η συνεργασία θα αφορά τις πτήσεις από Σαν Φρανσίσκο προς Βοστόνη και το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Ο Τσαρλς Μπιλιλής, τον οποίο το περιοδικό «Bon Appetit» έχει χαρακτηρίσει ως τον Mark Zuckerberg των εστιατορίων τύπου fast fine, ανέφερε μεταξύ άλλων πριν από μερικές ημέρες στον λογαριασμό του στο LinkedIn: «Tο να βλέπουμε ελληνικό φαγητό σε μία μεγάλη αεροπορική εταιρεία δημιουργεί μεγάλη υπερηφάνεια στους Ελληνοαμερικάνους, όπως εγώ. Αυτή είναι η αρχή μίας υπέροχης συνεργασίας και μίας συναρπαστικής νέας αρχής για την Souvla και ανυπομονώ να δω πού θα μας οδηγήσει».

© Souvla
© Souvla

Γιος δύο ομογενών, η μητέρα του γεννήθηκε στο Χαλάνδρι και ο πατέρας του έχει καταγωγή από τη Μάνη, ο Τσαρλς Μπιλιλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βοστόνη και μετακόμισε μόνιμα στην Καλιφόρνια από το 2006. Η δημιουργία της Souvla, όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι ο αντικατοπτρισμός της σχέσης του με τις ελληνικές του ρίζες. «Το 99% των πελατών που έρχονται και τρώνε στην Souvla δεν είναι Έλληνες, όμως αισθάνονται άνετα και με το φαγητό και με το αν προφέρουν σωστά τα ονόματα των πιάτων και με το περιβάλλον και νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει τόσο με την ελληνική φιλοξενία όσο και με την κουλτούρα φαγητού και παρέας που έχουμε οι Έλληνες».

Με σπουδές στην γαστρονομία στο Johnson & Wales University και στο Cornerll University ξεκίνησε τη Souvla το 2014 έχοντας θητεύσει πριν, δίπλα σε διάσημους σεφ, όπως οι Thomas Keller και Michael Mina. Η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του εστιατορίου ήρθε το 2011, όταν και παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να ταξιδεύσει στην Ελλάδα για ένα μήνα δοκιμάζοντας γεύσεις σε όλη τη χώρα, ώστε να καταλήξει σε ένα μοντέλο γρήγορου και σύγχρονου εστιατορίου με βάση ελληνικές γεύσεις.

© Souvla
© Souvla

All Greeks

Ο Μπιλιλής επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο την Ελλάδα για την εξεύρεση προμηθευτών καθώς το σύνολο των κρασιών, των αναψυκτικών ακόμη και του εμφιαλωμένου νερού που προσφέρονται στην Souvla προέρχονται από την χώρα μας. Στη συλλογή του υπάρχουν κρασι, όπως οι Ακακίες του Κυρ Γιάννη, το Ασύρτικο του Αλεξάκη, το ροζέ και το Αγιωργίτικο του Σκούρα και ρετσίνα από το Κτήμα Γαίας. Αντίστοιχα τα αναψυκτικά του ακόμη και τα τύπου κόλα είναι από τη Λουξ. Παράλληλα, η Souvla χρησιμοποιεί αποκλειστικά ελληνικό ελαιόλαδο καθώς και τυριά από Έλληνες παραγωγούς.

H πανδημία έχει πάει προσωρινά πίσω τα σχέδια επέκτασης της Souvla στη Νέα Υόρκη καθώς και την δημιουργία του έκτου εστιατορίου στο Σαν Φρανσίσκο που ο Μπιλιλής φιλοδοξούσε να αποτελέσει το κατάστημα – ναυαρχίδα της αλυσίδας.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!