Γ.Δ.
1435.19 -0,93%
ACAG
-0,61%
6.56
CENER
-0,66%
7.52
CNLCAP
+13,67%
7.9
DIMAND
-0,72%
9.61
OPTIMA
-3,56%
10.28
TITC
-0,35%
28.1
ΑΑΑΚ
-0,71%
6.95
ΑΒΑΞ
-1,62%
1.46
ΑΒΕ
-5,47%
0.467
ΑΔΜΗΕ
-1,35%
2.2
ΑΚΡΙΤ
+2,17%
0.94
ΑΛΜΥ
0,00%
2.8
ΑΛΦΑ
+0,25%
1.631
ΑΝΔΡΟ
0,00%
6.8
ΑΡΑΙΓ
-0,33%
12.26
ΑΣΚΟ
-0,38%
2.64
ΑΣΤΑΚ
+0,27%
7.34
ΑΤΕΚ
0,00%
0.378
ΑΤΡΑΣΤ
+0,50%
8.06
ΑΤΤ
-1,78%
11.05
ΑΤΤΙΚΑ
-1,26%
2.36
ΒΑΡΝΗ
0,00%
0.24
ΒΙΟ
-3,14%
5.55
ΒΙΟΚΑ
+0,75%
2.67
ΒΙΟΣΚ
+2,86%
1.26
ΒΙΟΤ
0,00%
0.274
ΒΙΣ
+9,89%
0.2
ΒΟΣΥΣ
+2,50%
2.46
ΓΕΒΚΑ
+3,12%
1.655
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-1,09%
16.26
ΔΑΑ
-0,47%
8.418
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.78
ΔΕΗ
-0,53%
11.3
ΔΟΜΙΚ
+1,10%
4.595
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
0,00%
0.349
ΕΒΡΟΦ
-0,59%
1.68
ΕΕΕ
-0,14%
29.46
ΕΚΤΕΡ
+4,47%
4.56
ΕΛΒΕ
+1,23%
4.94
ΕΛΙΝ
-0,41%
2.4
ΕΛΛ
+0,70%
14.3
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
-2,12%
2.54
ΕΛΠΕ
-0,18%
8.265
ΕΛΣΤΡ
-0,81%
2.46
ΕΛΤΟΝ
-1,28%
1.844
ΕΛΧΑ
-2,36%
1.904
ΕΝΤΕΡ
-0,25%
7.84
ΕΠΙΛΚ
+0,64%
0.158
ΕΠΣΙΛ
0,00%
10.1
ΕΣΥΜΒ
-1,20%
1.23
ΕΤΕ
-1,25%
7.56
ΕΥΑΠΣ
-0,92%
3.22
ΕΥΔΑΠ
-0,35%
5.73
ΕΥΡΩΒ
-1,34%
1.99
ΕΧΑΕ
-0,78%
5.09
ΙΑΤΡ
-1,52%
1.615
ΙΚΤΙΝ
-2,01%
0.438
ΙΛΥΔΑ
-2,81%
1.555
ΙΝΚΑΤ
-0,70%
4.965
ΙΝΛΙΦ
+0,42%
4.8
ΙΝΛΟΤ
-1,23%
1.126
ΙΝΤΕΚ
-0,48%
6.2
ΙΝΤΕΡΚΟ
+0,46%
4.4
ΙΝΤΕΤ
-0,78%
1.265
ΙΝΤΚΑ
-1,56%
3.47
ΚΑΜΠ
0,00%
2.7
ΚΑΡΕΛ
0,00%
342
ΚΕΚΡ
+1,26%
1.605
ΚΕΠΕΝ
0,00%
2
ΚΛΜ
+1,28%
1.585
ΚΟΡΔΕ
-3,04%
0.51
ΚΟΥΑΛ
-0,72%
1.37
ΚΟΥΕΣ
-1,25%
5.52
ΚΡΕΚΑ
0,00%
0.28
ΚΡΙ
-0,90%
11
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.8
ΚΥΡΙΟ
-2,10%
1.4
ΛΑΒΙ
-1,89%
0.83
ΛΑΜΔΑ
-1,45%
6.82
ΛΑΜΨΑ
0,00%
33
ΛΑΝΑΚ
-0,88%
1.13
ΛΕΒΚ
-0,57%
0.35
ΛΕΒΠ
-8,70%
0.336
ΛΙΒΑΝ
0,00%
0.125
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.39
ΛΟΥΛΗ
-6,03%
2.65
ΜΑΘΙΟ
-0,47%
1.055
ΜΕΒΑ
0,00%
3.96
ΜΕΝΤΙ
-2,71%
2.87
ΜΕΡΚΟ
0,00%
46.2
ΜΙΓ
+0,89%
3.985
ΜΙΝ
-0,77%
0.645
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
-2,49%
26.6
ΜΟΝΤΑ
+1,32%
3.06
ΜΟΤΟ
-0,67%
2.98
ΜΟΥΖΚ
-1,35%
0.73
ΜΠΕΛΑ
+0,56%
28.54
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
0,00%
3.33
ΜΠΡΙΚ
-1,28%
1.935
ΜΠΤΚ
0,00%
0.45
ΜΥΤΙΛ
-1,51%
37.72
ΝΑΚΑΣ
+7,35%
2.92
ΝΑΥΠ
-0,97%
1.025
ΞΥΛΚ
0,00%
0.297
ΞΥΛΚΔ
0,00%
0.0002
ΞΥΛΠ
+1,23%
0.33
ΞΥΛΠΔ
0,00%
0.0025
ΟΛΘ
+0,45%
22.5
ΟΛΠ
-2,61%
24.25
ΟΛΥΜΠ
0,00%
2.87
ΟΠΑΠ
-1,81%
16.28
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,57%
0.883
ΟΤΕ
-0,42%
14.22
ΟΤΟΕΛ
-1,24%
12.7
ΠΑΙΡ
0,00%
1.2
ΠΑΠ
0,00%
2.61
ΠΕΙΡ
-1,98%
3.921
ΠΕΤΡΟ
-0,70%
8.54
ΠΛΑΘ
-1,11%
3.995
ΠΛΑΚΡ
-0,64%
15.5
ΠΡΔ
-1,33%
0.296
ΠΡΕΜΙΑ
-1,03%
1.152
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
7.8
ΠΡΟΦ
+2,06%
4.46
ΡΕΒΟΙΛ
-2,76%
1.585
ΣΑΡ
-2,53%
11.58
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
0,00%
0.047
ΣΕΝΤΡ
+0,26%
0.379
ΣΙΔΜΑ
-1,98%
1.98
ΣΠΕΙΣ
+4,47%
7.94
ΣΠΙ
-2,70%
0.72
ΣΠΥΡ
0,00%
0.19
ΤΕΝΕΡΓ
-0,06%
18.1
ΤΖΚΑ
+3,75%
1.66
ΤΡΑΣΤΟΡ
+6,25%
1.19
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-1,27%
1.708
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.18
ΦΙΕΡ
0,00%
0.366
ΦΛΕΞΟ
+5,00%
8.4
ΦΡΙΓΟ
-1,26%
0.314
ΦΡΛΚ
-0,96%
4.135
ΧΑΙΔΕ
+4,48%
0.7

Τσαρλς Μπιλιλής: O ομογενής που έβαλε το ελληνικό φαγητό στις πτήσεις της Delta

Ελληνική γεύση θα έχουν τα μενού της Delta One και της πρώτης θέσης της Delta Airlines, καθώς από τις 15 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η συνεργασία της αμερικανικής αεροπορικής με την αλυσίδα ελληνικού φαγητού Souvla του ομογενή Τσαρλς Μπιλιλή. Συγκεκριμένα, θα προσφέρονται δύο από τα πιο διάσημα πιάτα της αλυσίδας που ήδη διαθέτει πέντε καταστήματα στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για την ελληνική κοτοσαλάτα και το frozen greek yogurt με σιρόπι βύσσινο. Η συνεργασία θα αφορά τις πτήσεις από Σαν Φρανσίσκο προς Βοστόνη και το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Ο Τσαρλς Μπιλιλής, τον οποίο το περιοδικό «Bon Appetit» έχει χαρακτηρίσει ως τον Mark Zuckerberg των εστιατορίων τύπου fast fine, ανέφερε μεταξύ άλλων πριν από μερικές ημέρες στον λογαριασμό του στο LinkedIn: «Tο να βλέπουμε ελληνικό φαγητό σε μία μεγάλη αεροπορική εταιρεία δημιουργεί μεγάλη υπερηφάνεια στους Ελληνοαμερικάνους, όπως εγώ. Αυτή είναι η αρχή μίας υπέροχης συνεργασίας και μίας συναρπαστικής νέας αρχής για την Souvla και ανυπομονώ να δω πού θα μας οδηγήσει».

© Souvla
© Souvla

Γιος δύο ομογενών, η μητέρα του γεννήθηκε στο Χαλάνδρι και ο πατέρας του έχει καταγωγή από τη Μάνη, ο Τσαρλς Μπιλιλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βοστόνη και μετακόμισε μόνιμα στην Καλιφόρνια από το 2006. Η δημιουργία της Souvla, όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι ο αντικατοπτρισμός της σχέσης του με τις ελληνικές του ρίζες. «Το 99% των πελατών που έρχονται και τρώνε στην Souvla δεν είναι Έλληνες, όμως αισθάνονται άνετα και με το φαγητό και με το αν προφέρουν σωστά τα ονόματα των πιάτων και με το περιβάλλον και νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει τόσο με την ελληνική φιλοξενία όσο και με την κουλτούρα φαγητού και παρέας που έχουμε οι Έλληνες».

Με σπουδές στην γαστρονομία στο Johnson & Wales University και στο Cornerll University ξεκίνησε τη Souvla το 2014 έχοντας θητεύσει πριν, δίπλα σε διάσημους σεφ, όπως οι Thomas Keller και Michael Mina. Η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του εστιατορίου ήρθε το 2011, όταν και παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να ταξιδεύσει στην Ελλάδα για ένα μήνα δοκιμάζοντας γεύσεις σε όλη τη χώρα, ώστε να καταλήξει σε ένα μοντέλο γρήγορου και σύγχρονου εστιατορίου με βάση ελληνικές γεύσεις.

© Souvla
© Souvla

All Greeks

Ο Μπιλιλής επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο την Ελλάδα για την εξεύρεση προμηθευτών καθώς το σύνολο των κρασιών, των αναψυκτικών ακόμη και του εμφιαλωμένου νερού που προσφέρονται στην Souvla προέρχονται από την χώρα μας. Στη συλλογή του υπάρχουν κρασι, όπως οι Ακακίες του Κυρ Γιάννη, το Ασύρτικο του Αλεξάκη, το ροζέ και το Αγιωργίτικο του Σκούρα και ρετσίνα από το Κτήμα Γαίας. Αντίστοιχα τα αναψυκτικά του ακόμη και τα τύπου κόλα είναι από τη Λουξ. Παράλληλα, η Souvla χρησιμοποιεί αποκλειστικά ελληνικό ελαιόλαδο καθώς και τυριά από Έλληνες παραγωγούς.

H πανδημία έχει πάει προσωρινά πίσω τα σχέδια επέκτασης της Souvla στη Νέα Υόρκη καθώς και την δημιουργία του έκτου εστιατορίου στο Σαν Φρανσίσκο που ο Μπιλιλής φιλοδοξούσε να αποτελέσει το κατάστημα – ναυαρχίδα της αλυσίδας.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!