Γ.Δ.
1493.99 -0,59%
ACAG
-0,49%
6.05
CENER
0,00%
8.54
CNLCAP
-0,63%
7.85
DIMAND
-0,22%
9.28
OPTIMA
+1,93%
11.62
TITC
-1,12%
31
ΑΑΑΚ
0,00%
7
ΑΒΑΞ
-1,22%
1.62
ΑΒΕ
0,00%
0.48
ΑΔΜΗΕ
0,00%
2.215
ΑΚΡΙΤ
-1,18%
0.84
ΑΛΜΥ
-1,06%
2.8
ΑΛΦΑ
-0,66%
1.74
ΑΝΔΡΟ
0,00%
6.86
ΑΡΑΙΓ
-0,79%
12.61
ΑΣΚΟ
-0,37%
2.71
ΑΣΤΑΚ
0,00%
7.1
ΑΤΕΚ
0,00%
0.422
ΑΤΡΑΣΤ
0,00%
8.4
ΑΤΤ
0,00%
10.95
ΑΤΤΙΚΑ
+0,41%
2.45
ΒΑΡΝΗ
0,00%
0.24
ΒΙΟ
-1,11%
6.24
ΒΙΟΚΑ
+0,76%
2.64
ΒΙΟΣΚ
+0,36%
1.385
ΒΙΟΤ
0,00%
0.278
ΒΙΣ
0,00%
0.162
ΒΟΣΥΣ
0,00%
2.46
ΓΕΒΚΑ
-2,52%
1.55
ΓΕΚΤΕΡΝΑ
-0,73%
16.38
ΔΑΑ
-2,56%
8.144
ΔΑΙΟΣ
0,00%
3.78
ΔΕΗ
-0,33%
11.94
ΔΟΜΙΚ
-0,44%
4.5
ΔΟΥΡΟ
0,00%
0.25
ΔΡΟΜΕ
+0,82%
0.371
ΕΒΡΟΦ
-3,25%
1.635
ΕΕΕ
-0,18%
32.7
ΕΚΤΕΡ
-1,65%
4.16
ΕΛΒΕ
0,00%
5.05
ΕΛΙΝ
0,00%
2.46
ΕΛΛ
+0,36%
14.1
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
+0,19%
2.635
ΕΛΠΕ
-1,03%
8.625
ΕΛΣΤΡ
-2,07%
2.37
ΕΛΤΟΝ
+0,21%
1.892
ΕΛΧΑ
-0,48%
2.09
ΕΝΤΕΡ
-0,13%
7.83
ΕΠΙΛΚ
0,00%
0.152
ΕΠΣΙΛ
-0,33%
12
ΕΣΥΜΒ
-1,81%
1.355
ΕΤΕ
+0,21%
8.538
ΕΥΑΠΣ
-0,93%
3.2
ΕΥΔΑΠ
-0,50%
6
ΕΥΡΩΒ
-0,47%
2.131
ΕΧΑΕ
-0,76%
5.21
ΙΑΤΡ
+0,30%
1.7
ΙΚΤΙΝ
-0,37%
0.4035
ΙΛΥΔΑ
-0,58%
1.705
ΙΝΚΑΤ
-1,33%
5.18
ΙΝΛΙΦ
-0,40%
4.96
ΙΝΛΟΤ
-1,18%
1.172
ΙΝΤΕΚ
0,00%
6.11
ΙΝΤΕΡΚΟ
+3,21%
4.5
ΙΝΤΕΤ
0,00%
1.24
ΙΝΤΚΑ
-0,40%
3.76
ΚΑΜΠ
0,00%
2.7
ΚΑΡΕΛ
0,00%
342
ΚΕΚΡ
+1,33%
1.52
ΚΕΠΕΝ
0,00%
2
ΚΛΜ
+0,90%
1.69
ΚΟΡΔΕ
-3,68%
0.524
ΚΟΥΑΛ
+3,70%
1.288
ΚΟΥΕΣ
-0,35%
5.7
ΚΡΕΚΑ
0,00%
0.28
ΚΡΙ
-1,36%
10.9
ΚΤΗΛΑ
0,00%
1.84
ΚΥΡΙΟ
0,00%
1.395
ΛΑΒΙ
-0,21%
0.96
ΛΑΜΔΑ
-0,88%
6.79
ΛΑΜΨΑ
0,00%
36
ΛΑΝΑΚ
-4,72%
1.01
ΛΕΒΚ
0,00%
0.332
ΛΕΒΠ
0,00%
0.316
ΛΙΒΑΝ
0,00%
0.125
ΛΟΓΟΣ
0,00%
1.4
ΛΟΥΛΗ
0,00%
2.7
ΜΑΘΙΟ
0,00%
0.95
ΜΕΒΑ
0,00%
3.86
ΜΕΝΤΙ
+0,67%
2.99
ΜΕΡΚΟ
0,00%
48
ΜΙΓ
-0,25%
3.99
ΜΙΝ
+2,65%
0.58
ΜΛΣ
0,00%
0.57
ΜΟΗ
-2,59%
27.12
ΜΟΝΤΑ
0,00%
3.29
ΜΟΤΟ
+1,64%
3.1
ΜΟΥΖΚ
0,00%
0.71
ΜΠΕΛΑ
-0,36%
27.54
ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ
-0,59%
3.35
ΜΠΡΙΚ
+0,25%
1.985
ΜΠΤΚ
0,00%
0.45
ΜΥΤΙΛ
-0,31%
38.88
ΝΑΚΑΣ
0,00%
2.92
ΝΑΥΠ
+0,41%
0.974
ΞΥΛΚ
-0,72%
0.277
ΞΥΛΚΔ
0,00%
0.0002
ΞΥΛΠ
0,00%
0.53
ΞΥΛΠΔ
0,00%
0.0025
ΟΛΘ
-0,93%
21.4
ΟΛΠ
-1,79%
24.65
ΟΛΥΜΠ
+0,36%
2.79
ΟΠΑΠ
-0,26%
15.31
ΟΡΙΛΙΝΑ
+0,11%
0.937
ΟΤΕ
+0,07%
14.25
ΟΤΟΕΛ
-1,75%
12.34
ΠΑΙΡ
-5,22%
1.09
ΠΑΠ
-0,79%
2.5
ΠΕΙΡ
-0,31%
3.838
ΠΕΤΡΟ
-3,23%
8.98
ΠΛΑΘ
-0,49%
4.03
ΠΛΑΚΡ
-4,38%
15.3
ΠΡΔ
0,00%
0.294
ΠΡΕΜΙΑ
-0,17%
1.196
ΠΡΟΝΤΕΑ
0,00%
7.8
ΠΡΟΦ
-2,12%
5.09
ΡΕΒΟΙΛ
+0,30%
1.67
ΣΑΡ
-0,53%
11.36
ΣΑΡΑΝ
0,00%
1.07
ΣΑΤΟΚ
+7,94%
0.034
ΣΕΝΤΡ
0,00%
0.38
ΣΙΔΜΑ
+0,26%
1.9
ΣΠΕΙΣ
+0,52%
7.76
ΣΠΙ
0,00%
0.72
ΣΠΥΡ
0,00%
0.19
ΤΕΝΕΡΓ
-0,66%
18.07
ΤΖΚΑ
0,00%
1.61
ΤΡΑΣΤΟΡ
-0,89%
1.11
ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ
-1,12%
1.76
ΥΑΛΚΟ
0,00%
0.162
ΦΙΕΡ
0,00%
0.359
ΦΛΕΞΟ
0,00%
8.25
ΦΡΙΓΟ
0,00%
0.268
ΦΡΛΚ
+0,36%
4.135
ΧΑΙΔΕ
0,00%
0.635

Ένα foodie Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη

Αν ποτέ αποφασίσετε να επισκεφθείτε τη Μαδρίτη, τότε θα πρέπει απαραιτήτως να κατευθυνθείτε προς τα διάσημα bodegas -κοινώς wine bars-, τα μικροσκοπικά tapas bars και τα mercados -τις αγορές τροφίμων.

Θα βρεις υπέροχα φρεσκοτηγανισμένα χρυσαφί και τραγανά churros, πιάτα με μανιτάρια και chorizos, κύκλους μελιτζάνας, ένα συνονθύλευμα από πατάτες πνιγμένες σε πικάντικη σάλτσα, χειροποίητα πατατάκια, τραγανά και αλμυρά, φέτες από το διάσημο jamón, παχιές ελιές Nocera και το βότανο μόρτσιλα…

Όπως αναφέρει στο γαστρονομικό του οδοιπορικό ο βρετανικός Guardian, οι Μαδριλένοι φημίζονται για το ότι τρώνε αργά, κυρίως επειδή το κυρίως γεύμα τους είναι το τελευταίο από τα πέντε γεύματα, ξεκινώντας με ένα ελαφρύ πρωινό. Συνήθως περιλαμβάνει καφέ με σνακ «στα όρθια», συνεχίζουν με ένα μικρό δεκατιανό, το γνωστό «almuerzo», ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα μεταξύ 14.00-16.00, το απόγευμα με καφέ με κέικ και ολοκληρώνουν με το βραδινό δείπνο.

Μόλις ο επισκέπτης μπει σε αυτούς τους ρυθμούς, που εδώ που τα λέμε δεν διαφέρουν από τους ελληνικούς, η Μαδρίτη αρχίζει πραγματικά να βγάζει νόημα: μια πόλη με παράδοση αιώνων στη ζαχαροπλαστική, tapas, street food markets σε κάθε γειτονιά και ατμοσφαιρικά bodegas.

Οι δημοσιογράφοι του Guardian ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακό τους από τη σοκολατερία Los Artesanos 1902, ή για να ακριβολογούμε churreria, όπου θα βρεις βελούδινες ζεστές σοκολάτες και παραδοσιακά churros. Η ιστορία και η παράδοση αποτελούν μεγάλο μέρος της γαστρονομικής κουλτούρας της Μαδρίτης, με πολλά εστιατόρια που διευθύνονται από την ίδια οικογένεια για γενιές. Έτσι κι εδώ, πλέον τα churros δημιουργούνται από τους εγγονούς του αρχικού ιδιοκτήτη.

Εστιατόρια που προτείνονται για παραδοσιακά πιάτα, όπως μανιτάρια γεμιστά με chorizo ​​ή σκορδάτες γαρίδες, είναι το Mesón del Champiñón και το La Casa del Abuelo, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια από το 1906. Όσο για τα νυχτοπερπατήματα, αυτά μετατρέπονται σε ευχάριστες περιηγήσεις από μπαρ σε μπαρ, που όμως το καθένα έχει να προσφέρει για γαστρονομική εμπειρία. Ένα από αυτά είναι Devour Madrid, που «τυλίγει» 2.000 χρόνια ισπανικής ιστορίας γύρω από τέσσερις στάσεις tapas, τα οποία συνοδεύονται από tinto de verano, την απλοποιημένη εκδοχή της διάσημης σανγκρία, η οποία συμπληρώνεται από μια ήπια λεμονάδα. «Ασυνήθιστο, αλλά αδιανόητα γευστικό», σχολιάζει ο βρετανικός Guardian.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!