Νέα επίθεση Τραμπ σε πάπα Λέοντα: “Λέει να διαθέτει το Ιράν πυρηνικά, δεν νομίζω ότι είναι καλό”

Ο Ντόναλντ Τραμπ στόχευσε ξανά τον πάπα Λέοντα, με αφορμή τη σύγκρουση στο Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας

Ο Ντόναλντ Τραμπ © EPA/Graeme Sloan

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σήμερα νέα επίθεση κατά του πάπα Λέοντα ΙΔ΄, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Ο πάπας θέτει σε κίνδυνο πολλούς Καθολικούς και πολλούς ανθρώπους. Προτιμά να αναφέρεται στο πως είναι αποδεκτό να διαθέτει το Ιράν πυρηνικά όπλα. Δεν νομίζω ότι αυτό το πράγμα είναι καλό», δήλωσε χαρακτηριστικά Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Salem News, σύμφωνα με τη La Repubblica.

Υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο, Πέμπτη, ο Αμερικανός υπουργός Eξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο αναμένεται να μεταβεί στο Βατικανό για να συναντηθεί με τον ποντίφικα και τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν – ένα ταξίδι το οποίο, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, προγραμματίσθηκε με στόχο να μπορέσει να γεφυρωθεί το χάσμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα ανάμεσα στην κυβέρνηση της Ουάσιγκτον και στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.