Μερτς: Η Μόσχα δεν φαίνεται έτοιμη για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς υποδεχόμενος τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο τόνισε την ανάγκη για σοβαρή δέσμευση σε συμφωνία ειρήνης

Ο Φρίντριχ Μερτς και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο © EPA/CLEMENS BILAN

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς θεωρεί ότι η Μόσχα δεν φαίνεται να έχει την βούληση να δεσμευθεί σε σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, λίγες ημέρες πριν από την συνάντηση του Αμπού Ντάμπι, στις 10 και 11 Νοεμβρίου, με αμερικανική διαμεσολάβηση.

«Είναι σημαντικό η Ρωσία να δεσμευθεί επιτέλους σε σοβαρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός και σε δεύτερο χρόνο για μία ειρηνευτική συμφωνία, Προς το παρόν, δεν το βλέπω να συμβαίνει», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς στους δημοσιογράφους υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο.