ΔΑΑ: “Απογειώθηκε” η κίνηση με 30,5 εκατ. επιβάτες στο δεκάμηνο

Σχεδόν 1,2 εκατ. περισσότεροι επιβάτες στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε σχέση με πέρυσι, με τη διεθνή κίνηση να διατηρεί ανοδική πορεία 

Aεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος © Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

Πάνω από 30,5 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2026, με την επιβατική κίνηση να καταγράφει αύξηση 4,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μόνο τον Οκτώβριο, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχθηκε 3,21 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο 2,4%, με τη διεθνή κίνηση να διατηρεί τη θετική της πορεία, παρά την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΑΑ, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2026 ανήλθε σε 3,21 εκατ., αυξημένη κατά 2,4% σε σύγκριση με το 2025. Η εγχώρια ζήτηση σημείωσε αύξηση κατά 1,8% σε σχέση με τα επίπεδα του 2025, με τη διεθνή επιβατική κίνηση να συνεχίζει τη θετική πορεία της, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του 2025 κατά 2,6%.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2026, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 30,52 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 3,9% και 4,1% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2026 ανήλθε σε 252.452, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 3,3% σε σχέση με το 2025. Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 4,0%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 2,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025.