Πάνω από 30,5 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2026, με την επιβατική κίνηση να καταγράφει αύξηση 4,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μόνο τον Οκτώβριο, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχθηκε 3,21 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο 2,4%, με τη διεθνή κίνηση να διατηρεί τη θετική της πορεία, παρά την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΑΑ, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2026 ανήλθε σε 3,21 εκατ., αυξημένη κατά 2,4% σε σύγκριση με το 2025. Η εγχώρια ζήτηση σημείωσε αύξηση κατά 1,8% σε σχέση με τα επίπεδα του 2025, με τη διεθνή επιβατική κίνηση να συνεχίζει τη θετική πορεία της, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του 2025 κατά 2,6%.
Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2026, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 30,52 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 3,9% και 4,1% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2026 ανήλθε σε 252.452, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 3,3% σε σχέση με το 2025. Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 4,0%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 2,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025.

