Στο επίκεντρο της Ολομέλειας η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκονται ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, και η πρώην υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή

Ο Σπήλιος Λιβάνιος συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ πυροδοτεί έντονη πολιτική κόντρα, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής συζητά το αίτημα της αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκονται ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, και η πρώην υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή, για τους οποίους ζητείται δικαστική διερεύνηση.

Η συζήτηση αυτή ανοίγει ένα διήμερο σφοδρών κοινοβουλευτικών αναμετρήσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο γύρους ομιλιών από 30 βουλευτές, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορούν να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι εισηγητές.

Μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης, η Βουλή θα προχωρήσει σε μυστική ψηφοφορία με κάλπη για τη λήψη της τελικής απόφασης σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, οι δύο πρώην υπουργοί στερούνται του δικαιώματος ψήφου στη συγκεκριμένη διαδικασία που τους αφορά. Διατηρούν, εντούτοις, το δικαίωμα να μιλήσουν στην Ολομέλεια, προκειμένου να αντικρούσουν τις κατηγορίες και να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους.

Από την πλευρά τους, ο Σπήλιος Λιβανός και η Φωτεινή Αραμπατζή αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στις καταγγελίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διακηρύσσοντας την αθωότητά τους.