Γεραπετρίτης στη Βουλή: Αν η Τουρκία παρεμποδίσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου, θα υπάρξει επιχειρησιακή αντιμετώπιση

Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας για το καλώδιο και τη στάση της Άγκυρας

Γιώργος Γεραπετρίτης©INTIME NEWS

Σαφές μήνυμα για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο ενδεχόμενο τουρκικής παρέμβασης στις εργασίες πόντισης του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι ενδεχόμενη προσπάθεια της Τουρκίας να παρεμποδίσει την υλοποίηση του έργου θα αντιμετωπιστεί σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Η τοποθέτηση έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία συνεδριάζει με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, με αντικείμενο τις διατλαντικές σχέσεις και τις εξελίξεις στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εκτίμησε ότι η Άγκυρα δεν αναμένεται να αντιδράσει στην πρόοδο της ηλεκτρικής διασύνδεσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για έργο που συνδέεται με γαλλικά συμφέροντα και υποστηρίζεται από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.