Υποβρύχιο πιάστηκε στα δίχτυα τράτας έξω από την Τήνο: Τι απαντά το Πολεμικό Ναυτικό

Ώρες αγωνίας το πρωί της Τετάρτης στο θάλαμο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, με αφορμή υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού

Υποβρύχιο © Pixabay

Ένα πρωτοφανές ατύχημα σημειώθηκε στα ανοιχτά της Τήνου, όταν υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού μπλέχτηκε στα δίχτυα αλιευτικής τράτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεμπλοκής από το Λιμενικό Σώμα. Το υποβρύχιο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή την ώρα που το σκάφος είχε ρίξει δίχτυα. Κάτω από άγνωστες συνθήκες που διερευνώνται, τα δίχτυα της τράτας μπλέχτηκαν στις προπέλες του υποβρυχίου, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Ψαράς στην περιοχή της Τήνου επικοινώνησε με την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 περιγράφοντας πως έγινε το ατύχημα με το αλιευτικό σκάφος και το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επίσημη απάντηση από το Πολεμικό Ναυτικό

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από το Πολεμικό Ναυτικό για το συμβάν: «Τις πρωινές ώρες Πέμπτης 14ης Μαΐου 2026, κατά την διάρκεια διεξαγωγής της εθνικής Άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 26», Υποβρύχιο εν καταδύσει στη θαλάσσια περιοχή Κυκλάδων αντιλήφθηκε παρουσία αλιευτικού σκάφους πλησίον του και προέβη σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ασφαλείας.

Στην εν λόγω άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού οι Μονάδες του Αρχηγείου Στόλου ασκούνται σε ρεαλιστικά σενάρια και τα Υποβρύχια επιχειρούν σε περιοχές με έντονη ναυτιλιακή κίνηση. Το Υποβρύχιο συνεχίζει κανονικά τη συμμετοχή του στην άσκηση».