Τα πυρά του στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Σπήλιο Λιβανό και τη Φωτεινή Αραμπατζή, με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα κατηγόρησε την πλειοψηφία για «συγκάλυψη» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με «πρακτικές παρακράτους». «Όσο και αν σας πειράζει η λέξη, αυτές είναι πρακτικές Μαφίας, σχεδιασμένες μέσα από το Μαξίμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.
Ακόμη μίλησε για ένα «γαλάζιο σκάνδαλο διαφθοράς» στον οργανισμό αγροτικών επιδοτήσεων και υποστήριξε ότι υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ «ημετέρων» και «παράνομα ρουσφέτια» σε επιδοτήσεις και ελέγχους. Τέλος ο κ. Φάμελλος επέμεινε στην ανάγκη να συσταθεί προανακριτική επιτροπή, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αρνείται τον έλεγχο «για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».
