Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με φόντο την τεχνολογία

Με οριακά κέρδη για Nasdaq και S&P 500 έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τη Wall Street - Απώλεια στις τιμές πετρελαίου

Wall Street © Pixabay

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τα οποία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή -όταν η αγορά ήταν κλειστή για το Πάσχα των Καθολικών-, και εν αναμονή των νέων στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι τεχνολογικοί κολοσσοί που αναμένεται να γνωστοποιήσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα εντός των επόμενων ημερών.

Πιο αναλυτικά, o Dow Jones σημείωσε οριακά κέρδη 0,3% στις 33.586 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,03% χαμηλότερα, στις 12.084 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ανέβηκε 0,1% στις 4.109 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε 236.000 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με το υπουργείο, το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 3,5% έναντι 3,6%.

Η εικόνα αυτή μαρτυρά μια μικρή επιβράδυνση της αγοράς εργασίας, που παρουσίαζε εντυπωσιακή ανθεκτικότητα παρά τις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Οριακή αύξηση σημείωσε και το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, που ανήλθε στο 62,6% από 62,5%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2020.

Παράλληλα, απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου. Τα συμβόλαια παραδόσεως Μαΐου για το αμερικανικό WTI έκλεισαν με πτώση 0,96 δολαρίων/βαρέλι ή 1,2% στα 79,74 δολάρια. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο του WTI από τις 31 Μαρτίου.

googlenews
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!