Η ακρίβεια «χτυπά» και το σουβλάκι, το αγαπημένο γρήγορο φαγητό όλων των Ελλήνων, που αποτελούσε μία οικονομική λύση για τους πολίτες.
Μία πίτα με σουβλάκι πλέον αγγίζει τα τέσσερα ευρώ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα ξεπερνάει. Ενδεικτικά: Σουβλάκι στο Κουκάκι, 4 ευρώ, στο Παγκράτι, 4 ευρώ και 10 λεπτά στην Καλλιθέα, 4 ευρώ και 50 λεπτά. Ενώ στην Κρήτη και στη Μύκονο η τιμή ξεπερνά ακόμα και τα 6 ευρώ. Γιατί όμως βλέπουμε τον βασιλιάςτου street food στην Ελλάδα, από εκεί που κόστιζε περίπου 2€ να έχει φτάσει σε αυτά τα επίπεδα;
«Έχει διπλασιαστεί το κοστολόγιο στο ρεύμα και στο αέριο. Έχουν ανέβει και πάλι τα κρέατα. Το μόνο που έχει πέσει τώρα που μιλάμε είναι οι πατάτες, λίγα λεπτά». Υπάρχει τρόπος να αντιστραφεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι τιμές σε πιο προσιτά επίπεδα; «Να μπουν ή πλαφόν στις τιμές ή να ελέγχει συνέχεια το υπουργείο, γιατί έχουμε τόσες μεγάλες ανόδους».