ΟΠΕΚ: Ψαλίδι στις προβλέψεις για το πλεόνασμα το 2022

Μικρότερο πλεόνασμα πετρελαίου κατά 200.000 βαρέλια/ημέρα για το 2022 προβλέπει ο ΟΠΕΚ+, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις του

Το λογότυπο του ΟΠΕΚ @EPA/CHRISTIAN BRUNA

Μικρότερο πλεόνασμα πετρελαίου για το 2022 εκτιμά ο ΟΠΕΚ+, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις του, μια ημέρα πριν από τη συνεδρίαση τον πετρελαιοπαραγωγών χωρών για την πολιτική παραγωγής του επόμενου μήνα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, νέα στοιχεία έδειξαν ότι η Μικτή Τεχνική Επιτροπή (JTC) του ΟΠΕΚ+, που συνεδρίασε την Τρίτη, μείωσε την πρόβλεψή της για πλεόνασμα στην αγορά πετρελαίου φέτος κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα σε 800.000 βαρέλια/ημέρα.

Η JTC συνεδριάζει ενόψει της υπουργικής συνάντησης του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστού ως OPEC+, την Τετάρτη.

Η JTC, η οποία συμβουλεύει τον όμιλο για τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς, δεν συζήτησε καμία πολιτική παραγωγής στη συνεδρίασή του, επεσήμανε πηγή που μίλησε στο Reuters.

Παράλληλα, πηγές του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι ο όμιλος πιθανότατα θα διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή τον Σεπτέμβριο ή θα την αυξήσει ελαφρώς.

Το Fox News ανέφερε τη Δευτέρα ότι η Σαουδική Αραβία θα πιέσει τον ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου.