Η Golden Age Capital ολοκλήρωσε το πρώτο κλείσιμο του Golden Age Capital Private Equity Fund I στα 250 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τόσο τον αρχικό στόχο των 200 εκατ. ευρώ όσο και το ανώτατο όριο άντλησης κεφαλαίων. Το fund έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις επενδύσεις στην ελληνική αγορά και στοχεύει στη δημιουργία χαρτοφυλακίου 10 έως 12 εταιρειών με προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν κυρίως σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπου η Golden Age θέλει να αποκτά πλειοψηφικά ποσοστά και στη συνέχεια να τις μεγαλώνει, να τις εκσυγχρονίζει και να τις βοηθά να επεκταθούν και στο εξωτερικό.
Η ανακοίνωση της Golden Age Capital
Η Golden Age Capital ανακοινώνει το τελικό κλείσιμο του πρώτου της επενδυτικού ταμείου, Golden Age Capital Private Equity Fund I (ΑΚΕΣ) («Golden Age Fund I»). Οι συνολικές δεσμεύσεις κεφαλαίων ανήλθαν σε €250 εκατ., ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των €200 εκατ., με την ισχυρή επενδυτική ζήτηση να υπερβαίνει το ανώτατο όριο άντλησης κεφαλαίων (hard cap).
Στο Golden Age Fund συμμετέχω περισσότεροι από 100 θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, με κύριο επενδυτή (anchor investor) την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ). Μεταξύ των επενδυτών συγκαταλέγονται κορυφαία εγχώρια και διεθνή οικογενειακά γραφεία, διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες, συστημικές τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί.
Η Golden Age εστιάζει στην απόκτηση πλειοψηφικών συμμετοχών σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης σε κατακερματισμένες αγορές, εφαρμόζοντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Μέσω της στρατηγικής buy-and-build/consolidation, επιδιώκει να δημιουργήσει ηγετικούς ομίλους στην Ελλάδα που θα επεκταθούν και στο εξωτερικό.
Σε στενή συνεργασία με τις επιχειρήσεις, η Golden Age διαμορφώνει επιχειρησιακά σχέδια ανάπτυξης (value creation plans) για κάθε επιχείρηση και στηρίζει έμπρακτα την υλοποίησή τους. Η στρατηγική αυτή επικεντρώνεται στην ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, την προσέλκυση εξειδικευμένων στελεχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες για την αναβάθμιση των παραγωγών και τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών.
«Η επιτυχής άντληση 250 εκατ. ευρώ και η υπερκάλυψη του ανώτατου ορίου του Fund επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη στρατηγική μας», δήλωσε ο Περικλής Μαζαράκης, Ιδρυτής και Managing Partner της Golden Age Capital . «Ευχαριστούμε τους επενδυτές μας για τη στήριξή τους και την ψήφο εμπιστοσύνης στην επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει η Ελλάδα, η οποία διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία του Ταμείου. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε αυτή την ευκαιρία σε αποτελέσματα: με κεφάλαια, ουσιαστική επιχειρησιακή υποστήριξη και τη διεθνή μας εμπειρία, χτίζουμε μαζί με φιλόδοξους Έλληνες επιχειρηματίες ισχυρές επιχειρήσεις που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», πρόσθεσε.
Το Golden Age Fund I έχει ήδη δημιουργήσει τρεις στρατηγικές επενδύσεις: στην κεντρική εστίαση «Ο Πρόεδρος», στη «Moving Doors», που δραστηριοποιείται στην τεχνολογική υποστηρικτική διαχείριση ακινήτων, και στην «Dr. Pharmacy», στον κλάδο των φαρμακείων. Μία τέταρτη επένδυση βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. Ο τελικός στόχος του Ταμείου είναι η δημιουργία ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου 10–12 εταιρειών, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την παρουσία τους στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.
