ΔΑΑ: Άλμα 10,6% στην επιβατική κίνηση το τετράμηνο

Αύξηση 10,6% με 8,52 εκατομμύρια επιβάτες κατέγραψε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας στο πρώτο 4μηνο. Τον Απρίλιο ενισχύθηκε 9%

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών © EUROKINISSI

Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς το πρώτο τετράμηνο κατέγραψε αύξηση 10,6% σε σχέση με πέρυσι με 8.519.021 επιβάτες. Τον Απρίλιο αυξήθηκε 9% με 2.709.217 επιβάτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2025 ανήλθε σε 2,71 εκατ., αυξημένη κατά 9% σε σύγκριση με το 2024. Τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν τα επίπεδα του
2024 κατά 6,6% και 10,0% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 8,52 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 10,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 4,1% και 13,3% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2025 ανήλθε σε 73.151, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8,5% σε σχέση με το 2024. Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν μικρή άνοδο της τάξης του 1,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 13,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.