ΗΠΑ: Χαμηλό δύο ετών στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Οκτώβριο

Βουτιά 17,3% στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. «Τσίμπησε» η μέση τιμή πώλησης, στα 437.300 δολάρια

Σπίτια στις ΗΠΑ © Pixabay

Σημαντική πτώση παρουσίασαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, εν μέσω πιέσεων από τη νέα άνοδο των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ την Τρίτη (26/11), οι πωλήσεις κατέγραψαν «βουτιά» 17,3% τον Οκτώβριο, στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 610.000 κατοικιών, από 738.000 τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022. Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση στις 725.000.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις είχαν καταγράψει άνοδο 4,1%. Σύμφωνα με το Reuters, o εν λόγω αριθμός προσαρμόζεται εποχιακά και αναφέρεται στο πόσα σπίτια θα πωλούνταν σ’ έναν ολόκληρο χρόνο, εάν οι κατασκευαστές συνέχιζαν με τον ίδιο ρυθμό κάθε μήνα. Η μέση τιμή πώλησης μιας νεόδμητης κατοικίας σημείωσε άνοδο 4,7% στα 437.300 δολάρια τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης

Fourlis: Στα 407,6 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο 9μηνο

Κρι Κρι: Αύξηση τζίρου 17,4% στα 207,48 εκατ. το εννεάμηνο 2024

ΕΚΤΕΡ: Ετοιμάζεται για το πτυχίο της 7ης τάξης