Μεγάλη Βρετανία: Στην πορτοκαλί λίστα παραμένει η Ελλάδα

Δεν εντάχθηκε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας η Ελλάδα, ωστόσο σε λίγο καιρό οι πλήρως εμβολιασμένοι βρετανοί θα μπορουν να ταξιδεύουν

©Pixabay

Η Μάλτα και οι Βαλεαρίδες Νήσοι θα προστεθούν στη βρετανική «πράσινη» λίστα των χωρών που κρίνονται ασφαλείς για επίσκεψη χωρίς να απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή στη Βρετανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

«Έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας και της Αϊτής, θα συμπεριληφθούν στην λίστα των κόκκινων χωρών», σημείωσε ο Σαπς σε ανάρτηση στο twitter.

Η Ελλάδα παραμένει στην «πορτοκαλί» λίστα της Βρετανίας, με τον Σαπς να αναφέρει επίσης ότι οι Βρετανοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19 δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από «πορτοκαλί»  χώρες, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης που θα εξηγηθούν λεπτομερώς τον επόμενο μήνα.

Στην κόκκινη λίστα η Τουρκία

Έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας και της Αϊτής, θα συμπεριληφθούν στην λίστα των κόκκινων χωρών», σημείωσε ο Σαρπς σε ανάρτηση στο twitter.

Καταργείται η καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους

Παράλληλα και με τους Βρετανούς να πιέζουν για περισσότερη ελευθερία στα ταξίδια επισήμανε ότι οι περιορισμοί της πορτοκαλί λίστας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς θα αρθούν στο προσεχές διάστημα, με σχετική ανακοίνωση που αναμένεται τον επόμενο μήνα.