Περισσότερα από €10 δισ. σκοπεύει να επενδύσει στη Γαλλία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ο όμιλος Renault, ενισχύοντας την παρουσία του στη χώρα και επιταχύνοντας τη μετάβασή του στην ηλεκτροκίνηση.
Το επενδυτικό πλάνο αποκάλυψε ο CEO του Renault Group, François Provost, σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. Όπως δήλωσε, η νέα επένδυση θα επικεντρωθεί τόσο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο και στην ανάπτυξη πιο προσιτών μοντέλων.
«Τα τελευταία πέντε χρόνια επενδύσαμε €13 δισ. στη Γαλλία για να μετασχηματίσουμε πλήρως το βιομηχανικό μας αποτύπωμα και να ποντάρουμε στην ηλεκτροκίνηση», ανέφερε ο François Provost.
Ο ίδιος σημείωσε ότι, εφόσον το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον το επιτρέψει, ο όμιλος θα επενδύσει περισσότερα από €10 δισ. την επόμενη πενταετία, συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση.
Αύξηση της παραγωγής στη Γαλλία
Η Renault συνδέει άμεσα τις επενδύσεις με την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα εργοστάσια της Γαλλία. Σύμφωνα με τον François Provost, ο όμιλος παρήγαγε περίπου 500.000 αυτοκίνητα στη χώρα το 2025, ενώ για το 2026 αναμένει αύξηση της παραγωγής κατά τουλάχιστον 25%.
«Σήμερα παράγουμε στη Γαλλία, στα γαλλικά εργοστάσια, περισσότερα αυτοκίνητα από ό,τι πριν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η αύξηση της παραγωγής έρχεται σε μια περίοδο που η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη γαλλική αγορά αυξάνεται σημαντικά. Τον Σεπτέμβριο, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αντιπροσώπευαν το 42% των νέων ταξινομήσεων στη Γαλλία, με την άνοδο των τιμών των καυσίμων μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν να ενισχύει περαιτέρω τη ζήτηση.
Διαβάστε περισσότερα στο motorone.gr
