Attica Bank: Διαπραγματεύσεις με την Ellington για την τιτλοποίηση Ωμέγα

Τον Iούνιο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ellington Solutions για την τιτλοποίηση Ωμέγα, γνωστοποιεί η Attica Bank

Attica Bank @ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον Iούνιο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ellington Solutions για την τιτλοποίηση «Ωμέγα», γνωστοποιεί η Attica Bank με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια των ανακοινώσεων στις 27 Απριλίου και 14 Μαϊου, η Attica Bank, Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα κάτωθι:

Η Τράπεζα, κατόπιν λήψης δεσμευτικής προσφοράς, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ellington Solutions S.A., η οποία τυγχάνει συνδεδεμένη εταιρεία με το Ellington Management Group, αναφορικά με τους συμβατικούς όρους μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη συναλλαγή «Ωμέγα».

Σημειώνεται ότι η τιτλοποίηση «Ωμέγα» περιλαμβάνει δάνεια συνολικής αξίας περίπου €1,3 δισ. και έναντι αυτών, θα εκδοθούν τίτλοι υψηλής, ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής σειράς.

Η διαδικασία της υπογραφής των συμβατικών κειμένων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός Ιουνίου.

Κατά το χρόνο αυτό, η Διοίκηση της Attica Bank θα επανέλθει αναφορικά με τους οριστικούς οικονομικούς όρους της συναλλαγής, καθώς και την επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια και την οικονομική θέση της Τράπεζας / Ομίλου της Attica Bank.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο και ολοκλήρωση της συναλλαγής.