Πάιατ: Μεγάλο βήμα ο τερματικός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη

Μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ενεργειακή ασφάλεια και το κλίμα στη ΝΑ Ευρώπη, χαρακτήρισε ο Τζ. Πάιατ την απόφαση για τον πλωτό σταθμό LNG

Τζέφρι Πάιατ © Eurokinissi

Την Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID) για την κατασκευή του πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) Αλεξανδρούπολης, που έλαβε σήμερα η εταιρεία που αναπτύσσει το έργο, χαιρέτισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Ειδικότερα, μέσω Twitter, ο πρέσβης Πάιατ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και χαρακτήρισε την Απόφαση «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ενεργειακή ασφάλεια και το κλίμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα σήμερα, η εταιρεία Gastrade που αναπτύσσει το έργο, ανακοίνωσε ότι ελήφθη η Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID) για την κατασκευή του πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας ενέκρινε ομόφωνα ότι όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την υλοποίηση του έργου έχουν εξασφαλισθεί και το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Η λήψη της FID αποτελεί το τελευταίο αλλά πιο σημαντικό βήμα για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.