Καββαθάς: Με τα νέα μέτρα η εστίαση μπαίνει σε μίνι lockdown

Ο κλάδος της εστίασης έχει χάσει το 50% των πελατών του. Τα νέα μέτρα θα επιφέρουν πρόβλημα βιωσιμότητας του κλάδου

Εστίαση ©Eurokinissi

Τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα και περιορίζουν σημαντικά τους ανεμβολίαστους πολίτες σχολίασε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, τονίζοντας τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν αυτά στο κλάδο της εστίασης.

Ο Γιώργος Καββαθάς δηλώνει στην ΕΡΤ: «Ο κλάδος είναι έτοιμος να εφαρμόσει τους περιορισμούς. Το πρόβλημα είναι ότι οι περιορισμοί που ισχύουν από σήμερα δημιουργούν πρόβλημα οικονομικό και βιωσιμότητας του κλάδου».

Έχοντας όπως είπε χάσει το 50% των πελατών «ο κλάδος είναι σε μίνι lockdown». Πρόσθεσε ότι επιπλέον πρόβλημα παραμένει το γεγονός ότι δεν είναι, στο σύνολό του, εμβολιασμένο το προσωπικό στην εστίαση.

Ο κίνδυνος να κλείσει επιχείρηση λόγω καραντίνας επειδή κάποιος μετέφερε τον κορονοϊό, παραμένει, είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος είναι ο μαζικός εμβολιασμός και η αποφυγή lockdown σαν το προηγούμενο, τόνισε επίσης ο κ. Καββαθάς υπενθυμίζοντας ότι αίτημα του κλάδου είναι η αποπληρωμή να αναβληθεί για μετά την 1/1 2023.